Individuele psychotherapie

Plotselinge, ingrijpende gebeurtenissen of veranderingen in je leven kunnen je gevoel van levensgeluk negatief beïnvloeden. Ook langdurige, minder opvallende omstandigheden vormen op den duur vaak een zware last. Als je gevoel van welbehagen sterk vermindert, uit zich tot bijvoorbeeld in somberheid, angst, woede, overgevoeligheid of juist onverschilligheid en een gevoel van hopeloosheid.

In psychotherapeutische gesprekken gaan we op zoek naar mogelijkheden om je veerkracht te vergroten. Het doel is dat je je leven weer hoopvol tegemoet treedt en in kunt richten op een manier die bij jouw behoeften aansluit.

Belangrijke uitgangspunten binnen onze psychotherapie zijn jouw eigen talenten en kracht. Wij denken niet vanuit een stoornis of norm, maar vanuit menselijkheid en persoonlijke mogelijkheden. Vanuit verschillende psychotherapeutische perspectieven werken we eraan belemmeringen op te heffen, zodat je weer tot je recht kunt komen.

Als je hebt besloten in gesprek te gaan, dan hebben we eerst kort telefonisch contact. We bespreken beknopt wat de reden is dat je hulp zoekt. Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek, dat ongeveer een uur duurt, maken we uitgebreider kennis. We gaan in op de reden van je komst, wat je hoopt dat er zal veranderen en hoe psychotherapie daarbij kan helpen.

Wij werken volgens het ‘vier-ogenprincipe’, wat inhoudt dat in de loop van het intakegesprek mijn collega aanschuift in de spreekkamer. We maken dan in overleg met jou een plan voor de gesprekken die volgen.

Psychotherapiegesprekken vinden in het begin van de therapie wekelijks of tweewekelijks plaats. In een latere fase van de behandeling worden vaak iets langere periodes tussen de sessies gepland om zelf te kunnen oefenen met opgedane inzichten en vaardigheden. Het aantal gesprekken dat nodig is varieert tussen de 8 en 15 gesprekken.

Therapie bij seksuele problemen

Seksuologie is een wetenschapsgebied, gericht op onderzoek en hulpverlening rondom seksualiteit.

Relatie- en gezinstherapie

Relatie- of gezinstherapie is erop gericht patronen in de omgang met elkaar -zoals die in de loop van tijd zijn ontstaan- op te sporen.

Coaching

Coachingsvragen hebben vaak betrekking op hoe je beter tot je recht kunt komen in je beroepsmatig functioneren.

Individuele psychotherapie

Belangrijke uitgangspunten binnen onze psychotherapie zijn de eigen talenten en kracht die in ieder van ons zit.